CBCG: Ostvaren napredak u CG

Bez autora
May 17 2012

Crna Gora je u prethodnom periodu ostvarila izuzetan napredak i trenutna situacija je daleko bolja nego u prethodnim godinama. Guverner Radoje Žugić i direktor i regionalni koordinator SB za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju, Džejn Armitidž danas su razgovarali o trenutnoj situaciji i napretku ostvarenom u bankarskom sistemu, kao i saradnji i tehničkoj pomoći te međunarodne finansijske institucije reformama u Crnoj Gori. SB vidi CBCG kao odličnog partnera, kojem će nastaviti da pruža podršku i u svim budućim neophodnim reformama, u cilju jačanja bankarskog sektora i relevantne regulative. Žugić je obavjestio predstavnike SB o pozitivnim trendovima u finansijskom sektoru, regulativi i smanjenju nivoa nekvalitetne aktive banaka.

CBCG: Ostvaren napredak u CGCrna Gora je u prethodnom periodu ostvarila izuzetan napredak i trenutna situacija je daleko bolja nego u prethodnim godinama, ocijenili su predstavnici Centralne (CBCG) i Svjetske banke (SB).

Guverner Radoje Žugić i direktor i regionalni koordinator SB za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju, Džejn Armitidž danas su razgovarali o trenutnoj situaciji i napretku ostvarenom u bankarskom sistemu, kao i saradnji i tehničkoj pomoći te međunarodne finansijske institucije reformama u Crnoj Gori.

- SB vidi CBCG kao odličnog partnera, kojem će nastaviti da pruža podršku i u svim budućim neophodnim reformama, u cilju jačanja bankarskog sektora i relevantne regulative - navodi se u saopštenju.

Žugić je, kako je saopšteno iz CBCG, obavjestio predstavnike SB o pozitivnim trendovima u finansijskom sektoru, regulativi i smanjenju nivoa nekvalitetne aktive banaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik